GÜNCEL HABERLER

   BÜYÜKŞEHİR, EVREN İLÇESİ'NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYOR…
[19.08.2015 - 13:10:36]   


  ANKARA’YA UZAK OLMANIN OLUMSUZLUKLARINI YAŞAYAN EVREN’DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLANDIKTAN SONRA GELİŞİM GÖZLE GÖRÜNÜR SEVİYEYE GELDİ
-EVREN BELEDİYE BAŞKANI DEMİRCİ:
“30 MART YEREL SEÇİMLERİNDEN SONRA BAŞKAN MELİH GÖKÇEK’İN DESTEKLERİYLE EVREN’E HİZMET GELMEYE BAŞLADI”
“ASFALTA İLK KEZ BU DÖNEM KAVUŞTUK”
“12 BALIKÇI KAYIĞI, KURA ÇEKİMİ SONRASI SAHİPLERİNE DAĞITILACAK”

Evren, yıllardır Ankara’ya uzak olmanın olumsuzluklarını yaşarken, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sonra, ilçenin gelişimi, gözle görünür seviyeye geldi.
Belediye Başkanlığı görevine başladığında, araçlarına akaryakıt alacak bütçelerinin dahi olmadığını, ödenmemiş personel maaşları bulunduğunu belirten Evren Belediye Başkanı Abdulkadir Demirci, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in destekleriyle borçlarını ödemeye başladıklarını, araçlarının kullanılır hale geldiğini ve başta asfalt olmak üzere Evren’e hizmet gelmeye başladığını söyledi.

-“ASFALTA İLK KEZ BU DÖNEM KAVUŞTUK”
Evrenlilerin, asfalta ilk defa bu dönemde kavuştuklarını belirten Belediye Başkanı Demirci, şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyemiz tarafından başlanılan asfaltlama çalışmalarıyla, ilçemizde asfalt atılmayan tek bir nokta bile kalmayacak. Çalışmaların sonuna gelindi. Geçmiş yıllar boyunca ilçemizde Cumhuriyet Caddesi haricinde hiçbir sokakta asfalt yokken, şimdi asfalt olmayan sokak kalmayacak. Asfalta ilk kez bu dönem kavuştuk diyebiliriz. Kış aylarında çamur deryası olan sokaklar, artık daha temiz ve kullanılabilir hale geldi. Başkent Ankara’ya yakışır bir görünüme kavuşan ilçemizde hedeflediğimiz sahil turizminin canlanması için de önemli bir adım oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemize yaptığı bu çalışmalar, bizleri de yeni projeler üretmek için teşvik ediyor.”

-“MAHALLELERDE ARTIK ÇÖPLER ALINIYOR”
Mahalle statüsüne kavuşan köylerde yaşayan vatandaşların da çalışmalardan son derece memnun olduklarını ifade eden Başkan Demirci, “Daha önceki dönemlerde içme suyu sıkıntısından, çöp birikmesi gibi birçok sorunla iç içe olan halkımız, artık daha sağlıklı ortamda yaşamaya başladı. Merkez mahallelerimiz gibi o uzak mahallerimizin de çöplerini almaya özen gösteriyor ve hiçbir şekilde ihmal edilmesine tolerans göstermiyoruz” dedi.

-BALIKÇI KAYIKLARI KURAYLA DAĞITILACAK
Hirfanlı Barajı’na kıyısı olmasının avantajlarını iyi kullanan Evrenliler, geçimlerinin büyük çoğunluğunu balıkçılıktan sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Daire Başkanlığı tarafından ilçeye gönderilen ilk 12 balıkçı kayığı, kura çekimi sonrası sahiplerine dağıtılacak. Kayık dağıtımının devam edeceğini belirten Abdulkadir Demirci, “Yeni kayıklar için ihale hazırlıkları yapıldı, önümüzdeki dönemlerde de diğer kayıklarımız gelmeye devam edecek” dedi.
Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Daire Başkanlığı tarafından yem tohumları, hububat tohumları dağıtımlarının yapıldığını belirten Demirci, “Bu zorlu görevimizde bizim en büyük destekçimiz, Büyükşehir Belediyesi oldu” dedi.

-SOSYAL TESİSLER YENİLENİYOR
Başkan Demirci, ilçede kullanılabilir hiçbir sosyal tesis olmadığını da kaydederek, sosyal tesisler, restoranlar gibi halkın hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar düzenlediklerini belirtti. Demirci, “Hirfanlı Barajı kenarında bulunan çürümüş sosyal tesisi yıktık, yeni bir sosyal tesis çalışmasına da devam ediyoruz. Baraj kenarında bulunan plaj bölümünde de peyzaj düzenlemesi, yol ve asfalt çalışmaları ile barbekü tedariki, Büyükşehir Belediyemiz tarafından sağlandı” diye konuştu.

-EVREN’DE FESTİVAL HAZIRLIĞI...
Hirfanlı Barajı kıyısında bulunan Evren'de sahil turizminin canlanacağına inandıklarını belirten Demirci, “Baraj kıyısını konaklama, eğlenme ve dinlenme alanlarıyla renklendirmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizi tüm Türkiye’ye duyurmak için de festival hazırlıklarımız devam ediyor” diye konuştu.







 

 

 

 

ARŞİV >>     


 

 

 

 

 

New Page 1

 

 

 

New Page 1

BAŞKAN KURUMSAL YAPI EVREN'E BAKIŞ HİZMETLERİMİZ HIZLI ERİŞİM İLETİŞİM
           
 > Başkan'ın Özgeçmişi
 > Başkan'ın Halka Mesajı
 > Başkan'a Mesaj
 > Fotoğraflar
 > Basında Başkan
 > Başkan'ın TV Programları

 

> Başkan
> Başkan Yardımcıları
> Belediye Encümeni
> Belediye Meclisi
> Meclis Üyeleri
> Komisyonlar
> Hizmet Birimleri
> Evren Tarihi
> Kaymakamlık
> Resmi Kurumlar
> Muhtarlıklar
> Mahallelerimiz
> Önemli Telefonlar
> Sosyal Tesisler
> Evlendirme İşlemleri
> Cenaze İşlemleri
> İmar İşlemleri
> Vergi İşlemleri
> Zabıta Hizmetleri
> Sosyal Hizmetler
> Haberler
> Fotoğraflar
> Videolar
> Etkinlikler
> Sanal Kabristan
> Önemli Linkler
> Bilgi Edinme
> İletişim Bilgileri
> İletişim Formu
 
 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır ©  I  2019 Evren Belediyesi