EVRENDE ALTERNATİF TURİZM TÜRLERİ…..
[05.12.2016 - 12:47:58]

Evren Belediye Başkanı Abdulkadir Demirci'nin Evren'in turizm olanaklarının artırılmasına yönelik çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.
Evren Belediyesi Kalkınma Bakanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Turizm envanteri oluşturuldu. Böylelikle; Evren ilçesi Turizm öncelikli İlçe konumunu resmî araştırmalarla da tescillenmiş oldu.
Kalkınma Bakanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı kapsamında Evren Belediyesinin yaptığı çalışma neticesinde önemli bir envanter çıkarıldı.Belediye Başkanımız Sn Abdülkadir DEMİRCİ açıklamasında; Projemize destek veren Başta Kalkınma Bakanımız Sn Lütfi Elvan ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sn Arif Şayık beye teşekkürlerimi sunarım. Ankara'nın parlayan yeni turizm şehrimiz EVREN turizm tahrihçesini resmî anlamda yayınlamış oldu. Evren'in turizm öncelikli yöre konumuna gelmesiyle, diğer yerleşim birimlerine göre önemli avantajlara sahip olmuş oldu. Turizm alanı kapsamına giren projeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından teşvik ediliyor. Turizm öncelikli belediyeler listesinde yer alınması sayesinde bir turizm yöresi olan ilçemizde turizm potansiyeli artacak ve turizm yönünden cazibe merkezi olacaktır.