EVREN BELEDİYESİ ÇANAKKALE ŞEHİTLİK VE ŞAVAŞ ALANLARI GEZİSİ ...
[25.09.2018 - 16:12:21]

Evren Belediyesi'nin düzenlediği tarihi ve turistik geziler, Çanakkale gezisi ile devam ediyor.

Evren Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale gezisinde, tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılanan 100 kişi rehber eşliğinde Çanakkale'nin tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

Ankara dışına çıkma fırsatı bulamamış 18 yaş üstü Evren’lilerin farklı illeri gezmesinin, tarihi ve kültürel değerlerle tanışmasının önemli olduğuna dikkat çeken Evren Belediyesi Başkanı Abdulkadir DEMİRCİ "Evren hoşgörü ve kardeşliğin simgesi oldu. Vatandaşa bu hizmeti sunmaktan gurur duyuyoruz. Gezilerimiz devam edecek" diye konuştu.

Rehber eşliğinde düzenlenen gezide vatandaşlar 1 gece konaklayacakları Çanakkale’de 57'inci Alay Şehitliği, Atatürk'ün gözetleme yeri ve saatinin parçalandığı yer, siperler, Yeni Zellanda Anıtı ve mezarlıklarının da bulunduğu Conkbayırı, İngiliz Anzak ve Fransız mezarları, Şehitler Abidesi, Kocadere Şehitliği ve Eceabat, Alçıtepe Köyü ve Savaş Müzesi, Arıburnu ve Anzakların çıkarma yaptığı koy, Mehmetçiğe Saygı Anıtı ve Kanlı Sırt, Kırmızı Sırt Bölgeleri, Morto Koyu, Seddülbahir Köyü ve Seyit Onbaşı Anıtı, Truva Atı, Deniz Müzesi, Aynalı Çarşı gibi turistik bölgeleri gezecekler.