New Page 1

GÜNCEL HABERLER

SIFIR ATIK PROJESİ
[07.11.2018 - 15:30:34]

EVREN Belediye Başkanı Abdulkadir demirci, “Türkiye geneli başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ için İlçemizdeki hazırlıklarımızı tamamladık” dedi. İsrafın önlenmesi, atığın azaltılması ve atıkların dönüştürülmesini kapsayan 'Sıfır Atık Projesi' için Evren Belediyesi’nde hazırlıklar devam ediyor. Hayata geçirilecek proje ile atıkların ayrıştırılarak, belirlenen geri dönüşüm depolarına aktarılması planlanıyor. 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında Belediye Binası ve ilçedeki tüm kamu kurumlarında Geçici Atık Depolama alanı oluşturuldu.

Demirci, “SIFIR ATIK İÇİN HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK” Atıkların ayrıştırılması ve belirlenen geri dönüşüm depolarına aktarılması ile önemli bir kazanımın sağlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Demirci, “Türkiye genelinde başlatılan projeye büyük önem veriyoruz. Projenin hayata geçmesi için gerekli altyapıyı hazırladık. Atıkların çevreye zararını en aza indirmek için kurumsal bir seferberlik başlattık. Sıfır Atık yönetmeliğine göre kurumların, sitelerin ve alışveriş merkezlerinin ortak kullanım alanlarına, renk skalasına göre atık toplama kutuları bırakılacak. Gelecek nesillere örnek ve temiz bir çevre bırakmak istiyoruz. Kamu kurumları başta olmak üzere tüm ilçemizde bu örnek çalışmayıbaşlatmiş bulunuyoruz.

Herkesin aynı duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" dedi.

ARŞİV >>

New Page 1