BAŞKANIMIZDAN 23 NISAN MESAJI
[23.04.2015 - 10:15:01]

“Milli uyanışın ve şahlanışın en belirgin sembolü, ülkemizin istiklali ve istikbali Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz 23 Nisan 1920’de açılmıştır. Milletimizin meclisi Türkiye Büyük Millet Meclisi, mayasını Anadolu’nun güzide şehri olan Samsun’dan; ilhamını da kendisine ufuk aşılayan Amasya’dan, Erzurum’dan ve Sivas’tan almıştır. 23 Nisan1920'de dualar eşliğinde Ankara’da açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletin mutabakat çatısını oluşturduğu gibi yeni bir devletin kuruluşunu da bütün dünyaya ilan etmiştir.
Milli Mücadele’nin ve yeni Türk Devleti’nin önderi Gazi Mustafa Kemal bu anlamlı günü ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ olarak ilan etmiş ve demokrasi şöleninin yaşandığı bu Milli Bayramı çocuklara armağan etmiştir. 95. yıl dönümünde, ecdadımızın bize armağan ettiği milli iradenin hâkimiyeti için; Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.
95. yılını idrak ettiğimiz TBMM’nin kuruluşu olan ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ milletimize, gözleri billur bir pınar gibi ışıldayan çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına kutlu olsun.”