EVREN BELEDİYESİ BÜYÜK BİR PROJEYE DAHA İMZA ATTI.
[06.11.2015 - 17:25:08]

EVREN BELEDİYESİ BÜYÜK BİR PROJEYE DAHA İMZA ATTI.
İlçemiz Kültür Merkezi'nin konferans salonun’da ‘’ Evren'in Keşfedilmeyen Lezzeti Balık' adlı projesinin tanıtımı yapılmıştır. Projenin tanıtımına başta Kaymakamımız Ahmet GÜNERİ, Belediye Başkanımız Abdülkadir DEMİRCİ, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent TARMAN, Kalkınma Ajansından Uzman Mustafa AKBAY, İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Ercan ÇEVİK ve ilçe halkı katılmıştır.
Tanıtımda balıkçılara Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent TARMAN balıkçılara konuyla ilgili brifing vermiştir.
Proje tanıtımından sonra, İlçemizdeki kayıkçıların kullanımı için yapılmasına karar verilen soğuk hava deposu inşaası için ilçede alan tespiti yapılarak, yer tahsisi yapıldı.
Evren’deki balıkçılar soğuk hava deposuna kavuşuyor. Evren ilçesine kurulacak olan soğuk hava deposu tutulan balık ve su ürünlerinin uzun süre bozulmadan saklanmasına imkân vererek, yüksek kalitede ve son teknoloji kullanılarak yalıtılmış soğuk hava deposu sayesinde minimum ısı ve enerji kaybıyla su ürünlerimizin uzun süre korunması sağlanacaktır.

380 metreküplük soğuk hava deposu tesisin, kurulacak alanın tamını Evren Belediyesi olarak soğuk hava deposu için tahsis etmiştir. Balıkçılar soğuk hava deposunun yapımında en son teknolojiden faydalanılacak. Temeli bir ay içinde atılacak olan tesis, geçimlerini ilçemizde bulunan baraj gölünde yapılan balıkçılıkla kazanan vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacak.
Belediye başkanı Abdülkadir DEMİRCİ balıkçılara katılımlarından ötürü teşekkür ederek, soğuk hava deposunun ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, balıkçılara bol kazançlar temenni etti.