EVREN'DEN EMITT ÇIKARMASI
[31.01.2017 - 17:25:43]

TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde 26-29 Ocak tarihlerinde dünyanın en büyük fuarlarından biri olarak gösterilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında ( EMITT ), Ankara'nın sahil yüzü olan Evren Belediyesinin standı da, geçen sene olduğu gibi bu sene de yerini aldı.
Şehirlerin tanıtımına katkı sağlayan EMİTT fuarına katılan Evren Belediye Başkanı Abdülkadir DEMİRCİ “Evren'in sahip olduğu değerleri ve yöresel ürünlerini fuara gelen katılımcılara tanıtarak ilçemize gelen turist potansiyelini artırmayı amaçlıyoruz. Standımızda yöresel ürünlerimize, tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtıcı broşür takdim ediyoruz.” dedi. Ulusal anlamda kapsamlı ve hızlı gelişen bir fuar olma özelliği taşıyan EMİTT fuarı ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Abdulkadir Demirci her yıl katıldığını ifade ettiği fuarın tüm katılımcı iller için fırsat olduğunu belirterek fuarda Evren’in turizm anlamında da tanıtımı için ne gerekirse yaptıklarını söyledi.Sözlerine "Türkiye’nin her karış toprağının çok önemli kültürel,coğrafi ve tarihi değerlere sahip olduğunu önemle vurgulayarak Ankara'nın sahil yüzü Evren ilçesini turizm merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini" söyleyerek devam etti.Başkan demirci, ilçeye ait fotoğraf, el sanatları, turistik yerler ve yöresel ürünlerin tanıtıldığı Evren standının yansıra Evren Belediyesinden gelen meclis üyeleri ile birlikte diğer stantları da ziyaret edip bilgi alışverişinde bulundu.Konuklara yöresel yiyeceklerinde ikram edildiği fuarda aynı zamanda Evren’in tanıtımına yönelik cd, kitapçık ve broşür gibi tanıtım materyalleri verildi. Bu yıl 21. kez düzenlenen EMITT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda geçen yıl 80 ülkeden 5 bin katılımcı yer aldı. Belediyeler, otel işletmeleri, turizm işletmeleri, tur operatörler, seyahat acenteleri, turizm tedarikçileri, resmi kurumlar, diplomatik temsilciler, etkinlik organizatörleri, akademik kurum ve kuruluşlar ve basından oluşan ziyaretçi profili ile İstanbul - Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 65.000 metrekarelik alanda yapıldı.