CAMİLERDE RAMAZAN TEMİZLİĞİ
[17.05.2018 - 09:47:02]

Belediyemiz, Hemşehrilerimizin Ramazan’da ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için ilçemizde bulunan cami ve mescitlerde detaylı temizlik çalışması başlattı.
Ramazan coşkusunun gelmesiyle kutsal mekânların temizliği konusunda hassasiyetle çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanımız Abdulkadir Demirci rahat ve huzurlu bir Ramazan ayı geçirilmesi için tüm tedbirleri aldıklarını belirtti.
Belediyemiz bünyesinde oluşturulan cami temizleme ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında, camilerdeki halılar halı yıkama makinesi ve deterjanlı suyla yıkanırken; pencereler, kapılar, camlar ve duvarlar da büyük bir titizlikle siliniyor. Camilerin halıları yerinden kaldırılmadan vakumlu sanayi tipi makinelerle yıkanıyor. Halıların temizliğinde özel kokular kullanılıyor.
Belediye Başkanımız Abdulkadir Demirci , “Sosyal Belediyecilik anlayışımız içerisinde sınırlarımız içinde yer alan bütün Camilerin temizliği bizim için büyük önem arz etmektedir. İslam temizlik dinidir. ‘Temizlik imandandır’ düsturuna uygun olacak şekilde Camilerimizin temizliğine başladık. Avizelerinden, zemin halılarına ve duvarlarına varıncaya kadar kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştiriyoruz. Rahmetin ve bereketin bol olduğu mübarek Ramazan ayında Camiler daha yoğun bir şekilde kullanılıyor. Hemşehrilerimizin nezih ve ferah bir ortamda dini vecibelerini yerine getirecekler. ” dedi