EVREN’DE GELECEK TURİZMDE
[03.11.2020 - 11:42:19]

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen “Evren’de Gelecek Turizmde” projemizin tanıtım toplantısı 31.10.2020 tarihinde Evren Belediyesi 15 Temmuz Şehitleri Sosyal ve Kültür Yaşam Merkezi’nde Yapıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından bu sene düzenlenen Kırsalda Ekonomik faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi Mali destek Programı kapsamında Belediye Başkanlığımızca bir proje hazırlanmış ve projemiz onaylanarak hibe sağlanmıştır.

Evren Belediye Başkanı Hüsamettin ÜNSAL “Bu proje kapsamında ilçemizde turizmi canlandırmak istiyoruz. Evren ilçemiz sahip olduğu doğal güzellikleri yeteri kadar tanıtamayan, verimli olarak bunlardan faydalanamayan dolayısıyla sahip olduğu turizm potansiyelini kullanamayan bir ilçedir.

Ayrıca 2004 yılında turizm alanı ilan edilen Hirfanlı Baraj Gölü’ne sahili olan ilçemiz doğal turizm potansiyeline rağmen turistlerin konaklayabileceği otel, pansiyon gibi herhangi bir konaklama merkezine sahip değildir. Bu eksiklikler dikkate alınarak kırsal turizmi geliştirecek, bölge halkına hem kısa hem uzun vade de fayda sağlayabilecek bir proje geliştirilmiştir.

Yapılacak olan projemiz sahil kenarında ileride yapılacak olan projelerimizin bir başlangıcı olacak ve çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.